Podrazumeva operativno uklanjanje dela grlića u obliku kupe ili konusa, u cilju odstranjenja intraepitelnih neoplastičnih promena, naročito u slučaju lokalizacije unutar kanala grlića, ili sasvim početnih mikroinvazivnih karcinoma grlića materice. Nakon uklanjanja izmenjenog dela površine grlića jasno markiranog aplikacijom Lugol – ovog rastvora uz zahvatanje i većeg dela kanala grlića hirurški se rekonstruiše ostatak grlića, a odstranjeni deo se šalje na patohistološku analizu pri kojoj patolog mora da se izjasni da li je promena uklonjena u celosti tj. da li je na svim rubovima, kao i na vrhu konizata zdravo tkivo.

Ovo je poštedna operacija sa vrlo dobrim rezultatima izlečenja za najveći broj pacijentkinja koje imaju indikaciju postavljenu nakon adekvatne dijagnostičke procedure. Obavlja se u opštoj anesteziji, bez značajnijeg pogoršanja opšteg stanja i brzog je postoperativnog oporavka.

Optimalno za pacijentkinju je hospitalizacija u trajanju od 1 do 2 dana nakon operacije. Očuvana je mogućnost zatrudnjivanja i iznošenja trudnoće i kod većine pacijentkinja postoji mogućnost vaginalnog porođaja. Zbog malog rizika da su previđene zaostale promene nakon konizacije, u naredne 3 godine se vrše češći kontrolni pregledi u razmacima od 6 meseci, a nakon isteka tog perioda se sprovode redovne godišnje kontrole.

Ova operacija ima i dijagnostičku vrednost radi stadiranja, procene i planiranja opsežnosti naknadne operacije uklanjanja materice ukoliko se ukaže potreba za dodatnim operativnim lečenjem ili zbog insistiranja pacijentkinje na uklanjanju materice zbog izraženog straha i zabrinutosti, kada ne postoji želja za rađanjem.

Za sve dodatne informacije budite slobodni da nas kontaktirate.

Finansiranje postupka IVF

Sopstveno finansiranje;
Nacionalni program VTO;
Crédit Agricole Srbija

IVF

Ključ uspeha dakle leži u visokoj posvećenosti i stručnosti svih aktera tima za VTO

Akcije i vesti

Posedujemo akreditaciju koja ocenjuje kvalitet rada na osnovu utvrđenih standarda.

Kontakt

Kontaktirajte nas za više informacija. Biće nam zadovoljstvo da odgovorimo na sva vaša pitanja.