Upotreba ultrazvuka je poslednjih decenija doprinela drastičnom napretku u savremenom akušerstvu, nudeći nam opciju da bezbedno i efikasno sagledamo unutrašnjost organizma majke i ploda i steknemo kvalitetan uvid u anatomiju ploda i okolnih struktura.

Iako i dalje standardan pregled razvoja ploda predstavlja 2D ultrazvučni pregled u kome se odgovarajućim presecima po utvrđenom redosledu analizira morfologija ploda, napretkom tehnologije i sofisticiranih kompjuterskih programa, savremenim aparatima se danas dobija kompjuterska animacija izgleda bebe u celini ili njenih određenih struktura u celosti, i ovaj vid generisanja slike se naziva 3D slika.

Još napredniji aparati nude mogućnost izvođenja ovog procesa takvom brzinom da sliku dobijamo u "realnom vremenu" što se naziva 4D ultrazvuk. Ovo suštinski znači da možemo da analiziramo i pokrete ploda ili njegovih delova, koji su prethodno prevedeni u 3D model, odnosno da gledamo plod u celosti kako se kreće, gestikulira i ponaša u materici.

Pored neprocenjivog osećaja za roditelje koji dobijaju kompletniji uvid u izgled i ponašanje svoje bebe, upotreba 3D/4D ultrazvuka može imati i prednosti u analizi određenih anomalija i kompletiranju detaljnog pregleda radi potvrde o urednom razvoju, mada se i dalje kao standard za analizu morfologije ploda uzimaju 2D ultrazvučni preseci.

Svakako, ovaj vid pregleda je donekle tehnički zahtevniji, zavisi od više faktora, položaja bebe, stanja u materici, količine plodove vode i veličine ploda, kao i od iskustva operatera koji izvodi sam pregled.

Za sve dodatne informacije budite slobodni da nas kontaktirate.

Finansiranje postupka IVF

Sopstveno finansiranje;
Nacionalni program VTO;
Crédit Agricole Srbija

IVF

Ključ uspeha dakle leži u visokoj posvećenosti i stručnosti svih aktera tima za VTO

Akcije i vesti

Posedujemo akreditaciju koja ocenjuje kvalitet rada na osnovu utvrđenih standarda.

Kontakt

Kontaktirajte nas za više informacija. Biće nam zadovoljstvo da odgovorimo na sva vaša pitanja.