Infertilitet predstavlja veliko breme za par koji se suočava sa ovim problemom, kako emotivno i psihološki, tako i vremenski.

Borba sa ovim problemom je veoma zahtevna za svaki par, predstavlja poseban izazov, zahteva veliku posvećenost i odricanje, i predstavlja posebnu teškoću za redovno sprovođenje brojnih drugih privatnih i profesionalnih obaveza.

Finansiranje ciklusa vantelesne oplodnje može biti na sledeće načine:

Sopstveno finansiranje -par snosi troškove za celokupni tretman po prethodno utvrđenom cenovniku (vidi cenovnik) i koji zavisi od vrste usluge koja je neophodna da se primeni, količine utrošenih lekova itd. Za ovaj vid finansiranja paru su dostupni i izvori finansiranja putem zajmova od strane brojnih banaka koje posluju u našoj sredini i specijalizovane su za ovaj vid pomoći.

Nacionalni program VTO finansiran od strane RFZO. Za detaljnije informacije o uslovima, potrebnoj medicinskoj dokumentaciji i proceduri konkurisanja savetujemo da se javite izabranom ginekologu i u odgovarajuću filijalu RFZO, kao i da posetite njihov sajt http://www.rfzo.rs/.

Pojedine jedinice lokalne samouprave imaju odgovarajuće programe za finansiranje pokušaja VTO za parove koji ne ispunjavaju kriterijume za finansiranje od strane RFZO. Naš savet je de se uvek raspitate u vašoj jedinici lokalne samouprave ili kod vašeg poslodavca (pošto i određene kompanije poseduju ovakve programe) kako biste saznali da li postoje i koji su detalji ovog načina finansiranja.

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju APV, započeo je program sufinansiranja pokušaja vantelesne oplodnje za drugo, treće ili četvrto dete za parove koji zahtevaju ovaj vid tretmana a koji su bar godinu dana sa prebivalištem u APV. Detalje ovog načina finansiranja možete naći na sajtu sekretarijata http://www.zdravstvo.vojvodina.gov.rs/.

Crédit Agricole Srbija

Pored Nacionalnog programa i finansiranja od strane RFZO, za finansiranje VTO moguće je obratiti se i bankama koje su specijalizovane za ovaj vid pomoći. Feroni se obratila i Crédit Agricole Srbija čiju ponudu možete pogledati na sledećem linku:

https://www.creditagricole.rs/krediti/gotovinski-krediti/gotovinski-kredit-u-rsd/gotovinski-kredit-u-rsd/kes-kredit-sa-0-kamate.500.html

Finansiranje postupka IVF

Sopstveno finansiranje;
Nacionalni program VTO;
Crédit Agricole Srbija

IVF

Ključ uspeha dakle leži u visokoj posvećenosti i stručnosti svih aktera tima za VTO

Akcije i vesti

Posedujemo akreditaciju koja ocenjuje kvalitet rada na osnovu utvrđenih standarda.

Kontakt

Kontaktirajte nas za više informacija. Biće nam zadovoljstvo da odgovorimo na sva vaša pitanja.