Akreditacija SGB Ferona

Akreditacija zdravstvenih ustanova je postupak ocenjivanja kvaliteta njenog rada, na osnovu primene optimalnog nivoa utvrđenih standarda rada zdravstvene ustanove u određenoj oblasti zdravstvene zaštite, odnosno grani medicine, a koju sprovodi Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije.

Akreditacija je najstariji i najpoznatiji oblik spoljašnje procene zdravstvenih usluga širom sveta. Akreditacioni proces primenjuje standarde izvrsnosti, samoprocene i veštine zdravstvenih profesionalaca obučenih i angažovanih u okviru timova za proveru.

Akreditacija obuhvata samoprocenu od strane zdravstvene ustanove radi evaluacije nivoa njihove efikasnosti u odnosu na postavljene standarde. Spoljašnji tim za proveru, sastavljen od stručnjaka, vrši procenu rada zdravstvene ustanove. Proces akreditacije je koncipiran tako da obezbedi okvir koji će omogućiti zdravstvenim ustanovama da definišu i implementiraju potrebne promene i naprave prioritete za kontinuirano unapređenje sopstvenih usluga.

Cilj akreditacije je da usmeri rad rukovodstva i svih zaposlenih kako da unaprede kvalitet svojih usluga u cilju ispunjenja očekivanja pacijenata.

Kada organizacija dobije akreditaciju to ne garantuje da neće imati nikakve propuste, već da ukoliko se i kada takvi propusti dogode, ona poseduje uspostavljen sistem koji ih otkriva, ispravlja i nastoji da obezbedi da ne dođe do njihovog ponavljanja.

SB “Ferona” Novi Sad je ušla u postupak akreditacije 30. oktobra 2016. godine i tokom proteklih meseci smo definisali detaljne procedure u okviru čitave organizacije koje obezbeđuju maksimalnu sigurnost pacijentu, sveobuhvatan sistem kvaliteta kako bismo bili usaglašeni u svim ključnim aspektima zdravstvene zaštite na način na koji to propisuje Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije.

Procenu uspešnosti našeg zalaganja i profesionalnog odnosa prema poslu obaviće spoljni ocenjivači Agencije 4. i 5. maja 2017. godine.

dr Uroš Trajković, pomoćnik direktora za medicinska pitanja

Još jedna ginekološka ordinacija

Zbog povećanog obima posla i sve veće zainteresovanosti pacijenata za naše usluge, danas smo otvorili još jednu ordinaciju u našoj bolnici.
Ordinacija je opremljena najsavremenijom opremom od ginekološkog stola, preko sve prateće opreme do ultrazvučnog aparata koji se u tehnološkom smislu nalazi u samom vrhu ginekološko-akušerske ultrazvučne dijagnostike. 
U ovoj ordinaciji pružamo kompletne ginekološke usluge (sistematski ginekološki i akušerski pregledi,  precizna ultrazvučna dijagnostika, rano utvrđivanje i praćenje trudnoće, obrada infertilitata...)

 

OPTIMAL  IVF  - PAKET
(holistički pristup vantelesnoj oplodnji)

Poštovani parovi,

            Postupak vantelesne oplodnje koji je pred vama sam po sebi predstavlja najuspešnji vid tretmana infertiliteta, ali smatramo da prolazak para a naročito žene  kroz ovaj delikatan postupak zahteva detaljnu pripremu organizma, kako fizičku tako i psihičku čime se obezbeđuje ne samo najveća šansa za uspeh tretmana već i povećeva bezbednost svakog pacijenta.
            Iz tog razloga, u skladu sa najsavremenijim stavovima, vam predlažemo da razmotrite obavljanje sledećih pregleda čiji je cilj da optimalizuju stanje organizma i omoguće nam nesmetano, uspešno i sigurno obavljanje postupka vantelesne oplodnje.
           

Pregled interniste

            Brojna stanja iz oblasti interne medicine, poput endokrinoloških poemećaja, prepoznatih ili neprepoznatih oboljenja kardiovaskularnog sistema, disajnih poremećaja, i brojnih drugih mogu pored poznatih zdravstvenih rizika dodatno negativno uticati na tok i ishod vantelesne oplodnje, kao i sledstvene trudnoće. Stoga je od izuzetne važnosti blagovremena detekcija i tretman svih relevantnih internističkih problema radi optimalnog sprovođenja postupka vantelesne oplodne. 

Ultrazvučni pregled dojki
           
            Bolesti dojki često pogađaju žene reproduktivnog doba, i smatra se da bi sve žene kojima predstoji hormonska stimulacija i trudnoća trebalo da urade u okviru predloženog sistematskog pregleda i ultrazvučni pregled dojki, kako bi se blagovremeno stekao uvid u stanje, otklonile sumnje i bezbedno započeo postupak vantelesne oplodnje.

Konsultacija psihologa

            Borba sa infertilitetom sama po sebi predstavlja veliko breme za par, a prolazak kroz postupak vantelesne oplodnje svakako donosi nove izazove, strepnje i strahove koji ukoliko se ne tretiraju na adekvatan način mogu ne samo negativno uticati na kvalitet života već i ugroziti postupak vantelesne oplodnje. Sve relevantne stručne organizacije, sa čime se apsolutno slažemo, insistiraju da svaki par zaslužuje konultaciju psihologa kako bi se što bolje pripremio i osnažio za borbu za potomstvo, postupak vantelesne oplodnje i uspešnu trudnoću.  

Konsultacija nutricioniste 

            Ishrana je sastavni deo naših života, koji u vremenu u kome živimo neretko nije adekvatna izlažući nas brojnim zdravstvenim rizicima. Brojna zdravstevna stanja poput gojaznosti, pothranjenosti, insulinske rezistencije mogu negativno uticati na postupak vantelesne oplodnje, i svakako zahtevaju nutricionistički tretman. Dodatno prolazak para kroz vantelesnu oplodnju kao i prolazak žene kroz dalju trudnoću svakako predstavljaju izazov u kome nam adekvatan nutricionistički tretman može pomoći da  skladu i harmoniji dođemo do cilja.
            Kada dolazite kod nutricioniste  potrebno je da donesete urađen lipidni status iz krvi. 

 

 

Cenovnik   Paketa  OPTIMAL IVF

 

OPTIMAL  IVF  PAKET   iznosi   14.000  dinara

Pojedinačne usluge iz paketa   iznose   po 4000  dinara

  1. Pregled interniste  4000
  2. Konsultacija nutricioniste 4000
  3. Konsultacija psihologa 4000
  4. Ultrazvučni pregled dojki 4000

 

 

 

Finansiranje postupka IVF

Sopstveno finansiranje; Nacionalni program VTO; Crédit Agricole Srbija

pročitajte više

IVF

Ključ uspeha dakle leži u visokoj posvećenosti i stručnosti svih aktera tima za VTO

pročitajte više

Akcije i vesti

AKREDITACIJA SGB FERONA

pročitajte više

Kontakt

Za sve dodatne informacije možete nam se obratiti

pročitajte više