Trudnoća je specifično, „drugo“, stanje u životu žene koje dovodi do brojnih promena u funkcionisanju organizma. Pored fizioloških promena, sama trudnoća predstavlja predisponirajuće stanje za razvoj određenih zdravstvenih problema, poput urinarnih infekcija, šećerne bolesti u trudnoći, povišenog krvnog pritiska, i drugih stanja, te redovna kontrola ovih stanja predstavlja sastavni deo brige o zdravlju trudnice.

Svedoci smo da savremena medicina omogućava ljudima sa brojnim hroničnim oboljenjima da vode kvalitetan i produktivan život, kao i da planiraju potomstvo, što nije bio slučaj u tolikoj meri u prošlosti.

Odlaganje trudnoće za starije životno doba, upotreba savremnih metoda lečenja steriliteta dodatno doprinose tome da se sve veći broj žena sa raznim hroničnim oboljenjima, neurološkim, kardiovaskularnim, endokrinološkim, autoimunim i brojnim drugim stanjima upuštaju u trudnoću, što je jedan od najboljih dostignuća medicine, i što svakako treba podržavati.

Ipak, odavno je poznato da sve navedene bolesti i njihova terapija utiču na tok trudnoće, kao i da sama trudnoća utiče na tok bolesti, često na različit i nepredvidiv način. Osnovna bolest trudnice neretko zahteva korekciju terapije u trudnoći kako bi se prilagodila bezbedonosnom profilu koji odgovara trudnoći, kao i radi veće efikasnosti.

Sa druge strane osnovna bolest može da se pogorša u trudnoći, poboljša ili da ne menja značajnije svoj tok. Ovo zavisi od same bolesti, kao i od slučaja do slučaja.

Ipak, postoje i izuzetno opasna oboljenja za upuštanje u trudnoću, od kojih su najopasnije maligne bolesti, plućna hipertenzija, oybiljne kardiovaskularne bolesti i brojne druge.

Zbog svega navedenog, od neprocenjive je važnosti da u ovakvim situacijama pristupamo vođenju trudnoće multidisciplinarno i da od samog početka uključimo specijalistu odgovarajuće oblasti, ili više njih, kako bismo obezbedili optimalnu kontrolu osnovne bolesti i sam tok trudnoće, a u cilju očuvanja zdravlja majke i rađanja zdrave bebe.

Za sve dodatne informacije budite slobodni da nas kontaktirate.

Finansiranje postupka IVF

Sopstveno finansiranje;
Nacionalni program VTO;
Crédit Agricole Srbija

IVF

Ključ uspeha dakle leži u visokoj posvećenosti i stručnosti svih aktera tima za VTO

Akcije i vesti

Posedujemo akreditaciju koja ocenjuje kvalitet rada na osnovu utvrđenih standarda.

Kontakt

Kontaktirajte nas za više informacija. Biće nam zadovoljstvo da odgovorimo na sva vaša pitanja.