"Niko nije rođen naučen", i "nema samoukih" poslovice su koje više nego jasno dočaravaju prirodu sticanja znanja u zdravstvu.

FERONA tim i njihovi pacijenti duguju veliku zahvalnost svojim učiteljima.

FERONA tim čine pre svega ljudi ponikli na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine, poznatiji kao Tim za vantelesnu oplodnju KCV.

Ova renomirana ustanova je jedan od pionira vantelesne oplodnje na našim prostorima, koja je ovu delatnost započela krajem 80-ih godina prošlog veka pod vođstvom čuvenog prof. dr Milenka Bujasa i zaslužna je za prvu bebu nastalu postupkom vantelesne oplodnje u našoj zemlji.

Višedecenijsko iskustvo u postupcima VTO nastavlja i prof. dr Vesna Kopitović, koja je u zemlji i regionu prepoznata kao glavni motor, pokretač i nepresušan izvor energije za kolege i pacijente u podizanju lestvice u borbi sa sterilitetom, uspostavljanju novih standarda i kontinuirane i nabolje edukacije iz oblasti reproduktivne medicine, a u smislu uspostavljanja najviših i najiskrenijih standarda lečenja steriliteta za naše pacijente.

FERONA tim se tokom decenija edukovao i usavršavao po vodećim svetskim klinikama i naučnim institutima iz oblasti reproduktivne medicine i vantelesne oplodnje. Članovi tima su redovni i aktivni ušesnici svih relevantnijih svetskih skupova iz ove oblasti preko 20 godina, sa aktivnim kontaktima sa vodećim ustanovama širom Evrope i sveta.

Naš embriološki tim obučavan je u rezprezentativnim IVF laboratorijama širom Evrope i SAD-a, gde su pojedini članovi stekli i kompletno obrazovanje, kako u naučnom tako i u praktičnom radu.

Vizija prof. dr Kopitović vezala je edukaciju našeg tima pre više od 10 godina, sa belgijskim LIFE institutom (http://www.lifeleuven.be) i Evropskom akademijom za ginekološku hirurgiju (http://www.europeanacademy.org), ustanovama koje danas predstavljaju lidere međunarodnih tela koja oblikuju reproduktivnu medicinu, i postavljaju njene trendove. Gotovo svi članovi našeg tima prošli su kompleksnu edukaciju u ovim ustanovama i usvojili postulate rada ovih ustanova, koji su naučno dokazani na najvišem mogućem standardu.

Finansiranje postupka IVF

Sopstveno finansiranje;
Nacionalni program VTO;
Crédit Agricole Srbija

IVF

Ključ uspeha dakle leži u visokoj posvećenosti i stručnosti svih aktera tima za VTO

Akcije i vesti

Posedujemo akreditaciju koja ocenjuje kvalitet rada na osnovu utvrđenih standarda.

Kontakt

Kontaktirajte nas za više informacija. Biće nam zadovoljstvo da odgovorimo na sva vaša pitanja.