Klasičan IVF predstavlja embriološku tehniku oplodnje – fertilizacije jajne ćelije pri kojoj embriolog u koristeći specijalizovane posude i u prisustvu odgovarajućeg medijuma izlaže aspiriranu jajnu ćeliju sa svojim okruženjem određenoj koncentraciji obrađenih spermatozoida, koji potom spontano oplode jajnu ćeliju.

Ova tehnika se standardno koristi u situacijama kada ne postoji teži poremećaj spermograma i njene prednosti su to što omogućava “prirodnu selekciju” tako što daje prednost najpotentnijem spermatozoidu iz grupe da sam oplodi jajnu ćeliju u ovim posebnim uslovima.

Dalji razvoj embriona se odvija standardno u laboratoriji u inkubatoru.

Iako postoje centri kod kojih se gotovo svi ciklusi obavljaju drugom tehnikom (ICSI) smatra se da klasičan IVF svakako ima svoje mesto kod urednih nalaza spermograma, jer dozvoljava prirodnu selekciju najboljeg spermatozoida.

Mane procedure su to što ima malu stopu uspeha kod lošijih spermograma (gde se standarno koristi ICSI), što se ponekad dešava da čak i u slučaju urednog spermograma ne dođe do oplodnje (fertilization failure), kao i što se može desiti da više spermatozoida oplodi jajnu ćeliju čime se stvaraju genetski neispravni embrioni.

Za sve dodatne informacije budite slobodni da nas kontaktirate.

Finansiranje postupka IVF

Sopstveno finansiranje;
Nacionalni program VTO;
Crédit Agricole Srbija

IVF

Ključ uspeha dakle leži u visokoj posvećenosti i stručnosti svih aktera tima za VTO

Akcije i vesti

Posedujemo akreditaciju koja ocenjuje kvalitet rada na osnovu utvrđenih standarda.

Kontakt

Kontaktirajte nas za više informacija. Biće nam zadovoljstvo da odgovorimo na sva vaša pitanja.