Poznata i pod sinonimom LLETZ (široka elektroekscizija transformacione zone – najučestalija lokalizacija intraepitelnih promena na grliću) je hirurško uklanjanje promene žičanom omčom. Ta promena se najčešće uklanja sa grlića materice, ali i sa vaginalnih zidova ili kože vulve, u cilju pouzdanijeg patohistološkog pregleda zbog značajno većeg uzorka tkiva dobijenog ovom metodom, nego klještima za biopsiju.

Može se izvesti pri ambulantnoj poseti pacijentkinje, u lokalnoj anesteziji, gotovo da nema kontraindikacija i komplikacija, kao ni umanjenja ili zabrane uobičanjenih životnih aktivnosti pacijentkinje. Pogodnost ove procedure je što je ona u najvećem broju slučajeva i terapijska, jer pruža mogućnost uklanjanja čitave promene, te ukoliko se patolog izjasni da su svi rubovi uklonjenog dela bez patoloških promena, nema potrebe za dodatnim terapijskim procedurama. Podrazumeva se dodatno uzorkovanje tkiva iz preostalog dela kanala grlića, koji je nedostupan vizualizaciji.

Vrlo je precizna, komforna, gotovo bezbolna, kratkotrajna i gotovo bez krvarenja. Dodatna prednost je da tkivo zarasta praktično bez ožiljka i bez gubitka funkcionalnosti. S obzirom da su promene na tkivima donjeg genitalnog trakta spororazvijajuće i dostupne ranoj detekciji bitno je iskoristiti prednost minimalno invazivne dobre, komforne dijagnostičke i najčešće dovoljne terapijske procedure.

Za sve dodatne informacije budite slobodni da nas kontaktirate.

Finansiranje postupka IVF

Sopstveno finansiranje;
Nacionalni program VTO;
Crédit Agricole Srbija

IVF

Ključ uspeha dakle leži u visokoj posvećenosti i stručnosti svih aktera tima za VTO

Akcije i vesti

Posedujemo akreditaciju koja ocenjuje kvalitet rada na osnovu utvrđenih standarda.

Kontakt

Kontaktirajte nas za više informacija. Biće nam zadovoljstvo da odgovorimo na sva vaša pitanja.