Psihološki stres može negativno uticati na ceo tok lečenja, ne toliko u smislu smanjene šanse za uspeh koliko u smislu narušavanja kvaliteta života žene, muškarca i para u celini, a ovo je vrlo bitan faktor.

Cilj svakog lečenja nije samo prosti uspeh iskazan kroz stopu trudnoća, već održavanje psihičkog blagostanja tokom celog procesa vantelesne oplodnje.

Jedan od najznačajnijih faktora koji dovode do konačnog neuspeha je odustajanje od tretmana nakon jednog ili više neuspešnih pokušaja, a ovo odustajanje je u najvećoj meri posledica nesposobnosti para da se nosi sa bremenom tretmana. Stoga je i celokupni sistem lečenja neplodnosti danas dizajniran tako da pruži što veću podršku paru i što manje remeti njihovo svakodnevno funkcionisanje.

Psiholog je sastavni deo svakog tima za vantelesnu oplodnju i psihološko savetovalište i tretman, bilo individualni ili grupni, za pojedince i parove u svim fazama dijagnostike i lečenja steriliteta je od velike koristi za sve pacijente i nezaobilazni korak u postupku vantelesne oplodnje.

Psihološka podrška i tehnike kojima se ona ostvaruje je i obaveza i zadatak partnera jednog prema drugom, njihovog okruženja prema njima i naravno svakog aktera u tretmanu infertiliteta bio on psiholog po zanimanju ili ne.

Za sve dodatne informacije budite slobodni da nas kontaktirate.

Finansiranje postupka IVF

Sopstveno finansiranje;
Nacionalni program VTO;
Crédit Agricole Srbija

IVF

Ključ uspeha dakle leži u visokoj posvećenosti i stručnosti svih aktera tima za VTO

Akcije i vesti

Posedujemo akreditaciju koja ocenjuje kvalitet rada na osnovu utvrđenih standarda.

Kontakt

Kontaktirajte nas za više informacija. Biće nam zadovoljstvo da odgovorimo na sva vaša pitanja.