Transvaginalna laparoskopija je revolucionarna endoskopska procedura koja predstavlja minimalano invazivnu ginekološku dijagnostičko – terapijsku proceduru u pravom smislu te reči.

Suština procedure je da se pristupa trbušnoj duplji kroz jednu ubodnu ranu u dnu vagine, promera do par milimetara, čineći je manje invazivnom i bezbednijom od standardne laparopskopije uz isti efekat za date potrebe. Na ovaj način se posebnim endoskopom malog dijametra pristupa jajnicima i jajovodima pre svega u dijagnostičke svrhe, ali se isto tako danas sve veći broj manjih operativnih intervencija izvodi na ovaj način, transvaginalnim pristupom.

Najčešće indikacije za proceduru su:

  • ispitivanje uzroka infertiliteta (gde se izvodi zajedno sa histeroskopijom),
  • tretman policističnih jajnika metodom elektropunkcije,
  • dijagnostika endometrioze uz mogućnost biopsije i čak evakuacije sadržaja endometrioma ili čokoladne ciste jajnika, te potom koagulacije

Ova procedura se izvodi u svesnom stanju ili u kratkotrajnoj intravenskoj anesteziji (što pacijenti češće preferiraju), i sastavni je deo jednodnevne dijagnostike steriliteta zajedno sa histeroskopijom.

Ova procedura daje najbolje mogućnosti u ispitivanju, ne samo prohodnosti jajovoda (kada se kontrast izliva ili ne izliva u trbušnu duplju prilikom propuštanja istog kroz matericu i jajovode), već i u analizi suptilnih poremećaja sluzokože jajovoda, koji imaju veliki klinički značaj, a teško se dijagnostikuju drugim procedurama.

Ipak, u stanjima kada je neophodan kompleksniji operativni tretman određenog stanja male karlice klasična laparoskopija ima prednost. Sama procedura obično traje 15-20 minuta, i pacijent se istog dana pušta kući gde može da nastavi sa redovnim životnim aktivnostima.

Za sve dodatne informacije budite slobodni da nas kontaktirate.

Finansiranje postupka IVF

Sopstveno finansiranje;
Nacionalni program VTO;
Crédit Agricole Srbija

IVF

Ključ uspeha dakle leži u visokoj posvećenosti i stručnosti svih aktera tima za VTO

Akcije i vesti

Posedujemo akreditaciju koja ocenjuje kvalitet rada na osnovu utvrđenih standarda.

Kontakt

Kontaktirajte nas za više informacija. Biće nam zadovoljstvo da odgovorimo na sva vaša pitanja.